Днес приключи една сага, проточила се 10 години. Това написа във

...
Днес приключи една сага, проточила се 10 години. Това написа във
Коментари Харесай

Асен Генов: Днес приключи една 10-годишна сага

Днес завърши една сага, проточила се 10 години . Това написа във " Facebook " Асен Генов.

Той напомня, че на 7 ноември 2013, той дружно с Цветелина Сърбинска и още няколко души " КОЙ? Българска комунистическа партия ПОЗОР! КОЙ! " на скулптурната комбинация през централата на Българска социалистическа партия на ул. " Позитано " в София.

Самата комбинация е безстопанствена, нелегално намираща се там, открадната от създателя и създадена без негово съгласи е. Освен това, не съставлява културна полезност и следва да бъде демонтирана от тротоара на ул. " Позитано ", разкри Асен Генов.

. Софийски апелативен съд постанови, че аз и Цветелина С. сме невиновни по обвиняване в закононарушение по член 325 от Наказателен кодекс.

Не сме направили хулиганско действие, не сме изразили пренебрежение към обществото и не сме увредили непозната благосъстоятелност , уточни Асен Генов във " Facebook ".

Съдът приема решението на Европейския съд по правата на индивида, който от своя страна се базира на първоинстанционното решение на СРС, с ръководител арбитър М. Тодорова, с което още през 2014 бяхме оповестени за невиновни , разкри Асен Генов.

Нееднократно съм припомнял и обяснявал събитията по решението на втората инстанция - Софийски градски съд, което аз дефинирам като политически стимулирано, в услуга на Българска социалистическа партия и подкрепящите ги тогава Движение за права и свободи и Атака, счита Асен Генов.

Добрата вест е, че Европейският съд по правата на индивида сътвори процедура, която към този момент е незаобиколима освен в България, само че и измежду още 750 милиона европейци, чиито страни признават юрисдикцията на Европейски съд по правата на човека.
 Асен Генов осъди България в Страсбург за боядисания монумент пред Българска социалистическа партия
Асен Генов осъди България в Страсбург за боядисания монумент пред Българска социалистическа партия

Нямало доказателства, че е породена необратима щета на монумента

Решението на СРС през 2014, Европейски съд по правата на човека от 2021 и САС от 2023 са значима и нужна стъпка към изчистване на обществената среда от артефактите на комунистическия режим.

Благодаря на адв. Беров за отличното посланичество и се надявам, че с това решение на САС България е крачка по-близо до демократичните стандарти във връзка с свободата на словото и изразяването на политически убеждения .

МОЧА би трябвало да бъде демонтиран.

Альоша би трябвало да бъде демонтиран.

Комунизмът и комунистическия режим са закононарушения.

Тяхното критикуване не е, заключава Асен Генов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР